BIH

Čović podržao inicijativu fra Didaka Buntića

Predsjednik HDZ-a BiH imao sastanak u Mostaru

Redakcija

18.11.2016

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović sastao se u petak u Mostaru s izaslanstvom Organizacijskog odbora za obilježavanje 100. godišnjice humanitarne akcije spašavanja djece od gladi iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine koju je potaknuo fra Didak Buntić.

Na sastanku je prezentiran program obilježavanja 100. godišnjica humanitarne akcije fra Didaka Buntića, sapćeno je iz Ureda za informiranje HDZ BiH.

Čović je tom prilikom iskazao punu podršku ovoj inicijativi te pristao biti pokrovitelj svečane akademije koja će se u oktobru 2017. godine održati u Mostaru.

Svečanom akademijom se želi postići da djelo fra Didaka Buntića, koji je, uz ostalo, snažno podupirao obrazovanje djece i inzistirao na uključivanju djevojčica u sustav opismenjivanja, ne zaboravi.

Na sastanku je bilo riječi i o drugim temama i projektima koji se trenutno vode, a za koje je hrvatski član Predsjedništva BiH iskazao spremnost da učestvuje u njima.

Sastanku su prisustvovali župnik Župe svetog Jakova Apostola Međugorje fra Marinko Šakota, gvardijan Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla u Mostaru fra Iko Skoko, te glavni urednik časopisa “Glasnik mira” Mario Vasilj.

Inače, fra Didak Buntić je, osim djece iz Istre i Dalmacije, od gladi spasio 20.000 djece, od toga 12.270 iz Bosne i Hercegovine.