BIH

Pero i Ruža ekskluzivno za "Avaz" otkrili detalje svoje ljubavne priče

Uspješni biznismen i njegova izabranica govorili za naš list

D. PAŠALIĆ

18.11.2016

Nakon što je prošlog četvrtka zaručio Ružu Marković u krugu najužih članova porodice, Pero Gudelj, vlasnik trgovačkog lanca FIS i jedan od najuspješnijih biznismen u BiH, i izabranica njegovog srca svaki trenutak provode zajedno i uživaju u ljubavi i beskrajnoj sreći.

Iako su planirali nekoliko dana provesti na Perinom imanju na Vlašiću, poslovne obaveze u tome su ih ipak spriječile. Ali, uprkos tome, njih dvoje uspijevaju pronaći vremena za opuštanje i zajedničke romantične trenutke. Tako smo ovaj zaljubljeni par zatekli u Vitezu, na romantičnoj večeri. U ekskluzivnom razgovoru za „Dnevni avaz“ Pero i Ruža su otvorili dušu i ispričali nam kako se rodila velika ljubav.

Upoznao porodicu

Njihov prvi susret desio se u junu prošle godine kada je Ruža, koja živi u Njemačkoj, došla kod strine u Zenicu na odmor.

- Bilo je polaganje cvijeća na Ovnaku, a na strinin nagovor pristala sam da idem. Tamo se nalazio i Pero. Dok su trajale ceremonija i misa, primijetila sam da me on često gleda, a nisam ni ja ostala imuna, uzvraćala sam pogled - prisjeća se Ruža.

Tog dana najviše ju je, kako kaže, oduševio njegov osmijeh, bio joj je veoma simpatičan. Ona do tada uopće nije znala ko je Pero Gudelj, da je riječ o uspješnom poslovnom čovjeku.

- Kada je svećenik kazao da pružimo mir jedni drugima, Pero je prošao pored svih, pružio mi ruku i kazao: „Mir s vama, ja sam Pero“ – govori Ruža.

Kako bi dobio njen broj telefona, ispričao joj je da ima radnju i da mu treba neko ko poznaje engleski jezik. Ona mu je tada odbila dati broj, iako ju je sve vrijeme strina nagovarala da pristane.

- Strina je znala da sam dobra prilika, a i ja sam bio uporan, nisam htio odustati - dodaje uz osmijeh Pero.

Nakon kraćeg nagovora Ruža je pristala dati mu broj, a džentlmen Pero nestao je s mise i nekoliko sati kasnije pozvao je na večeru.

- Zamolio sam je da izađemo, kako bismo se bolje upoznali. Iste večeri našli smo se u jednom zeničkom restoranu i dugo smo razgovarali – govori on.

Posebno mu je bilo drago što Ružu uopće, nijednog trenutka, nije zanimalo šta on sve posjeduje. Duše su se srele, kažu nam oboje, a posebno ih se dojmilo što i jedno i drugo vole harmoniku i pjesmu.

- Kada sam joj rekao da mi je najdraža pjesma „Jutros mi je ruža procvjetala“, tu je „zagrizla“ i tu smo se pronašli. Oduvijek je, kako mi je rekla, željela imati muža harmonikaša, jer je i njena cijela porodica muzikalna – dodaje Gudelj.

Budući da je Ruža ubrzo morala napustiti BiH, ostali su u kontaktu, nestrpljivo čekajući da se ponovo vide. S vremenom su shvatili da su kao stvoreni jedno za drugo, a Ruža je ovog ljeta s porodicom došla u Vitez i većinu vremena su proveli na Perinom imanju na Vlašiću.

- Bilo nam je prelijepo. Upoznao sam njenu porodicu, oni mene i sve je bilo zaista odlično – kaže Gudelj.

Mnogo mu je značilo što je sve vrijeme imao veliku podršku svoje djece, kojoj je kazao da „postoji jedna Ruža koja mu se mnogo sviđa“.

- Djeca su bila tolerantna, nagovarala su me da se oženim njome. Iskren da budem, čas mi se ženilo, čas nije. Ipak, godine prolaze, nisam htio više biti sam i donio sam odluku – otkriva Gudelj.

Zeničanka mu je osvojila srce svojim ponašanjem i temperamentom, a svidjelo mu se i što voli pjevati. Ne želeći više čekati, organizirao je večeru u svom restoranu i pozvao uži krug porodice i poslovnih partnera. S buketom je dočekao Ružu na Aerodromu u Sarajevu, ne želeći joj otkriti šta će se dogoditi tog dana.

- Vremena nisu za svadbu, nezgodno je sve to napraviti, tako da sam okupio najbližu familiju i prijatelje. Pjevali smo i svirali, a potom sam izvadio prsten da je zaručim – prepričava Pero.

Romantična duša

Oduševljena svime što se dešavalo, Ruža nije ostala imuna, proradile su emocije pa je pala i pokoja suza.

- Pero je zaista romantična duša, nemoguće je to opisati. Simpatičan je bio i trenutak zaruka, izvadio je kutiju u obliku srca u kojoj su se nalazila tri prstena. Plašio se da će kupiti neki koji se meni ne dopada, pa je uzeo tri i pustio meni da izaberem najljepši – uz osmijeh se prisjeća Ruža.

Slavlje je trajalo dugo u noć, ali je interesantno da se Pero nijednom nije uhvatio harmonike. 

- Nisam htio svirati. Na svojoj prvoj svadbi svirao sam harmoniku i razveo sam se, tako da ovaj put harmoniku nisam htio ni dotaći – kaže Gudelj, dodajući da mu je drago što je zenički zet.

Zajednički život planiraju u njegovoj kući u Vitezu, kako bi Pero mogao biti i sa svojom djecom. U skorije vrijeme će, kažu, otići na neko putovanje, ali je u planu i da zaruke krunišu brakom, da stave i formalnu tačku na neizmjernu ljubav.

Poslovna saradnja s bivšom suprugom 

S bivšom suprugom Snežanom, kako otkriva Pero, i dalje odlično funkcionira na poslovnom planu.

- Moja bivša supruga i ja vlasnici smo FIS-a. To funkcionira, sarađujem odlično kao vlasnici, pogotovo kada su u pitanju bitne strateške odluke, donosimo ih zajednički – ističe Gudelj.

U narednom periodu planira gradnju objekta u Tuzli, a trenutno traži pogodnu lokaciju za otvorenje većeg centra u Sarajevu.

Poklon Zenici

Ruža je iz Zenice pa ovih dana nagovara Peru da pokloni gradu čelika jedan centar, jer ga skoro svi veći gradovi imaju.

- Sve vrijeme lobira da otvorim FIS u Zenici, pa gledat ćemo da nešto uradimo, u granicama naših mogućnosti – poručuje Gudelj.