GLOBUS

Snijeg paralizirao Veliku Britaniju (FOTO)

Nevrijeme pogodilo britanske otoke

Redakcija

18.11.2016

Dok meteorolozi za vikend u Bosni i Hercegovini najavljuju kišovito, ali ugodno vrijeme, Veliku Britaniju pogodilo je jako nevrijeme praćeno snijegom u untrašnjim dijelovima, te kišom i jakim vjetrom na obalama.

Kako su javili tamošnji mediji, padavine su počele sinoć, a jutros su ceste teško prohodne usljed poledice i brojnih saobraćajnih nesreća. Temeperatura je i dalje ispod nule, pa mediji upozoravaju vozače da oprezno voze.

Meteorološka služba Velike Britanije izdala je i žuto upozorenje za dijelove ovog ostrva gdje se očekuju poplave usljed jakih padavina.

U priobalnim gradovima na sjeveru Engleske, jak vjetar i visoki morski talasi nanijeli su štetu rasadima i objektima uz obalu.

Snijeg i dalje pada, a meteorolozi najavljuju da bi padavine mogle prestati tek sutra. Zabilježena je i jedna od najhladnijih jesenjih noći u zadnjih nekoliko godina. U centralnom dijelu Škotske zabilježena je temperatura od - 7,2 stepena.

Iako se za vikend najavljuje poboljšanje vremena, vlasti upozoravaju da će snijeg zamijeniti kiša i jak vjetar, što će dodatno otežati protok saobraćaja.