VIJESTI

Salkić: Najvažniji koraci za budućnost BiH su na mladima

Potpredsjednik bh. entiteta RS

Fena

17.11.2016

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić održao je danas predavanje učenicima "Elči Ibrahim-pašine medrese" u Travniku, gdje je govorio o aktualnoj ekonomsko-političkoj situaciji u BiH, te obrazovanju, bosanskom jeziku i budućnosti koja je neminovno u rukama mladih.

Salkić je istakao kako je Dejtonski mirovni sporazum stvorio okvir u kojem su Ustavom osigurana sva prava građanima i narodima ove zemlje, ali da je, usljed kršenja tog mirovnog sporazuma, došlo do narušavanja osnovnih ljudskih prava u jednom dijelu zemlje, čime se vještački stvara dojam da je BiH neodrživa zemlja.

- Ali oni najvažniji koraci su na vama i vašoj generaciji. Vi trebate nastaviti borbu za ideju izradnje BiH kao zemlje mira, tolerancije i multikuture. BiH je mjesto gdje se susreću različite vjere i kulture. To je naše bogatstvo. Svako ko je pokušao od ove zemlje da napravi potpuno čist etnički i religijski prostor, on je propao - istaknuo je Salkić.

On se u Travniku susreo i razgovarao s travničkim muftijom Ahmed-ef. Adilovićem i direktorom "Elči Ibrahim-pašine medrese" Dževdetom Šošićem, saopćeno je iz kabineta entitetskog potpredsjednika.