NOGOMET

Barcelona je imala jako dobar razlog da sa Nou Campa otjera Alena Halilovića

Problem u porodici

Redakcija

17.11.2016

Prema tvrdnjama portala Goal.com, Alen Halilović nema nikakvih izgleda vratiti se u Barcelonu koja krivi njegovo okruženje za propadanje transfera u Valenciju ovog ljeta te smatra da nema karakteristike potrebne za uspjeh u ovom velikom klubu...

Podsjetimo, za samo pet miliona eura mladi 20-godišnji veznjak prešao je u julu u Hamburg i tako nastavio karijeru u Bundesligi, no zasad nije ostavio nikakav trag u Njemačkoj, a trener Markus Gisdol na posljednjim utakmicama ne daje mu priliku pokazati se na terenu.

Mnogi se pitaju što se događa s Alenom Halilovićem kojem je karijera malo zapela posljednjih mjeseci, a portal Goal.com na temelju svojih izvora u Španiji donosi priču o darovitom veznjaku prema kojoj ga je Barcelona prekrižila i nema ga namjere vratiti u klub, iako ima pravo prvokupa.

U Barceloni najviše zamjeraju Haliloviću i njegovom okruženju propadanje transfera u Valenciju ovog ljeta, a navodno je do toga došlo jer je njegov otac tražio veliki postotak od dogovorenog posla, kao i pretjeranu platu za sina. Generalno im se ne sviđa uticaj porodice na igrača.

Alenu se također zamjera nedovoljno zalaganje u obrani, kao i nedostatak volje za radom na vlastitim greškama, a u Kataloniji smatraju i da je nedovoljno fokusiran na nogomet pa su mu trenutno vrata Barcelone zatvorena i morat će potražiti neki drugi nogometni put.