CRNA HRONIKA

Pretresi na području TK: Policajci pronašli cannabis i speed

Akcije na osam lokacija

O. M.

17.11.2016

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, jučer su izvršili pretrese na ukupno osam lokacija na području općina Srebrenik, Kalesija, Lukavac, Gračanica, Kladanj, Banovići i Tuzla.

Prilikom pretresa porodične kuće na području općine Srebrenik i osobe I.O., pronađeno je i privremeno oduzeto 26 manjih pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu cannabis sativa, dok je prilikom pretresa stana u Tuzli i vozila koje koristi osobe D.M., pronađena manja količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed.

Također, prilikom pretresa kuće u Tuzli i osobe A.I. pronađena je manja količina tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu.

Nad osobama, kod kojih su pronađene navedene materije, u službenim prostorijama je izvršena kriminalistička obrada. O događajima je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, dok će protiv lica, ukoliko se vještačenjem utvrdi da se radi o opojnim drogama, biti podneseni odgovarajući izvještaji, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".