NOGOMET

Avaz.ba saznaje: NSBiH čeka odgovor Rusije za prijateljski meč u martu

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Atini zaključila nastupe u 2016. godini

A. SOKOLOVIĆ

16.11.2016

S odigravanjem kvalifikacionog meča u Atini, gdje je naša nogometna reprezentacija u posljednjim trenucima susreta ostala bez dva velika boda protiv Grčke (1:1), „Zmajevi“ su zaključili kalendarsku 2016. godinu.

U Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine već su počeli s planovima za narednu godinu. Za sada je sigurno da će Edin Džeko i društvo 25. mart 2017. odigrati kvalifikacijsku meč u našoj zemlji, a protivnik će biti Gibraltar.

No, čelnici našeg Saveza ne sjede skrštenih ruku.

Jasmin Baković, generalni sektetar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, u razgovoru za Avaz.ba, potvrdio je da njegovi saradnici svakog trenutka gledaju na inboks zvaničnog e-mail Saveza, u nadi da će doći neka atraktivna ponuda za odigravanje prijateljske utakmice početkom marta.

bakovic-03

Baković: U svakom slučaju tražit ćemo protivnika za termin početkom marta

- Bili smo u pregovorima sa čelnicima Nogometnog saveza Rusije, jer oni ne igraju kvalifikacione susrete, s obzirom na to da su domaćini narednog Mundijala. Mi smo voljni za odigravanje prijateljskog susreta, ali iz NS Rusije još nismo dobili pisanu ponudu. Odgovor još čekamo – potvrdio je Baković za Avaz.ba.

On kaže da je u ovom trenutku najveći problem što u februaru, za razliku od proteklih godina, više nema slobodnih FIFA termina za odigravanje prijateljskih susreta.

- U svakom slučaju tražit ćemo protivnika za termin početkom marta – dodao je prvi operativac Nogometnog saveza BiH.

Naravno, sve oči naše nogometne javnosti, osim meča protiv Gibraltara krajem marta, bit će uprte na „revanš“ susret protiv Grčke, koji se igra 9. juna.

Od važnijih susreta u 2017. godini svakako je i duel protiv Belgije u našoj zemlji, koji je planiran za 7. oktobar.