CRNA HRONIKA

Brčanska policija pronašla drogu i streljivo, uhapšena jedna osoba

U sklopu akcije kodnog naziva "Starter"

Fena

15.11.2016

Policija Brčko distrikta u ponedjeljak je provela završne radnje policijske akcije kodnog naziva "Starter" u kojoj je pronađena droga "kokain" i puščano i pištoljsko streljivo, a jedna je osoba je uhapšena.

U sklopu policijske akcije, izvršeni su pretresi dva stambena objekta (kuća i stan) i pomoćni objekti, putničko motorno vozilo te osobe s inicijalima E.S. (44) s području Brčko distrikta BiH. 

Tokom pretresa kod E.S. policijski službenici su, uz korištenje službenog psa, pronašli i oduzeli 3 pvc paketića u kojima se nalazio sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "kokain", zatim 35 komada pištoljskog streljiva, 9 komada puščanog streljiva cal.7,62, te veći broj mobilnih telefona i telefonskih kartica.

 E.S je uhapšen te će nad njim biti izvršena kriminalistička obrada, nakon koje će, uz Izvjeće o počinjenim kaznenim djelima "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i "Neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari" te "Neovlaštena nabavka, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje", biti predan Tužilaštvu Brčko distrikta, na dalje kazneno-pravno procesuiranje, saopćeno je iz brčanske Policije.