NOGOMET

NK Čelik istekao rok: Trener Pavić strpljiv za svojih 36.000 maraka!

FIFA još ranije naložila Zeničanima da isplate dugovanja

A. SOKOLOVIĆ

14.11.2016

Iako još nisam dobio novac, ne želim da se oko mog slučaja diže velika prašina. Vjerovatno u Nogometnom klubu Čelik u ovom trenutku imaju važnijih stvari. I moj novac će doći na red.

To je za Avaz.ba rekao trener Boris Pavić, bivši kormilar tima iz Zenice, koji je prošlog mjeseca dobio odluku FIFA-ine Komisije za sporove, zajedno sa NK Čelik, u kojoj se nalaže mu da do 11. novembra Zeničani trebaju isplati dugovanja.

U ovoj odluci FIFA-e, koju NK Čelik mora ispoštovati, nije navedena suma koja se duguje, ali se najvjerovatnije radi o iznosu višem od 36.000 KM, na ime neisplaćenih plata i troškova procesa.

- Nismo uspjeli naći novac za Pavića. Pokušali smo kontaktirati ga, ali nije odgovarao na naše pozive - kazao je Avaz.ba Adnan Nuhagić, v. d. direktora Nogometnog kluba Čelika.  

Pavić je prošle sezone vodio ekipu Čelika, ali s obzirom na to da nije imao radnu dozvolu, koju klub nije mogao osigurati zbog dugovanja Poreznoj upravi FBIH, došlo je do raskida dogovora.

Pravosnažna odluka je donesena još 27. jula, ali je zbog neizvršavanja FIFA ponovo reagirala i dala NK Čelik novi rok do 11. novembra, koji je ponovo istekao.

Prema pravilima FIFA-e, ukoliko Čelik ne izmiri obaveze prema Paviću, čekaju ga sankcije. Prvo slijede upozorenja, a ukoliko spor ne bude riješen, oštećena strana može tražiti novčanu kaznu za klub zbog neizvršavanja odluke.

U slučaju neizvršenja odluke slijedi oduzimanje bodova, a krajnja varijanta je izbacivanje u niži rang takmičenja.