GLOBUS

Kultni kompozitor Ennio Morricone u Vatikanu održao koncert za beskućnike

Višestruki oskarovac

Redakcija

14.11.2016

Beskućnici iz europskih i afričkih zemalja bili su počasni gosti humanitarnog koncerta koje je za njih održao dobitnik Oscara za muziku, talijanski kompozitor Ennio Morricone.

Dobitnik ovogodišnje nagrade Akademije za film "Mrska osmorka" (The Hateful Eights), 88-godišnji Morricone ravnao je orkestrom koji je premijerno izveo njegovu kratku izvedbu nazvanu "Bog, jedan od nas".

Na koncertu su bili izvedeni i dijelovi iz nekih njegovih najpoznatijih filmskih kompozicija, kao što je muzika iz filma "Misija" (1986.) redatelja Rolanda Joffea te filma "Bilo jednom u Americi" Sergia Leonea iz 1984.

Nekoliko hiljada beskućnika dobilo je počasno mjesto u dvorani Pavla VI. u prvim redovima na mjestu gdje papa Franjo održava neke od općih audijencija, a iza njih su bili vatikanski dužnosnici i drugi gosti.

- Živim u šatoru. Za mene je velika stvar da sjedim u prvom redu - navodi Attila, 48-godišnji Mađar koji je izgubio posao građevinskog radnika u Rimu, a na koncert ga je dovela katolička humanitarna organizacija.

Papa je u petak primio oko 3500 beskućnika, siromaha i izbjeglica iz dvanaest europskih zemalja te također iz Afrike.