LIFESTYLE

Pametni sat: Odličje mode, stila i tehnologije

Izrađen od titanija, zlata i safirnog kristala

Avaz.ba

13.11.2016

Kompanija TAG Heuer zakoračila je u budućnost s novom verzijom svog pametnog sata TAG Heuer Connected Rose Gold, koji predstavlja odličje mode, stila i tehnologije, a izrađen je od najkvalitetnijih modernih materijala, poput titanija.

Elegantna kopča

Sat je dostupan u luksuznoj verziji od 18-karatnog ružičastog zlata s kućištem širine od 46 milimetara, novom generacijom litijske baterije, koja omogućava puna 24 sata aktivnog korištenja, i s ekranom izrađenim od vrhunskog safirnog kristala, koji ima touchscreen funkciju.

Tu je i elegantna traka u prirodnom tonu kože, koja je prišivena za gumeni kaiš, a kopča je napravljena od Grade 2 titanija i ima sve karakteristike i eleganciju koja se očekuje od fino izrađenog ručnog sata.

Razvijen u partnerstvu s Googleom i kompanijom Intel, kombinira funkcije i osobine pametnog sata s izgledom i osjećajem koji vam pruža tradicionalni ručni sat.

Lagano punjenje

Ima 4 GB memorije, opremljen je Bluetooth i Wi-Fi konekcijama, koje onima koji ga nose, omogućavaju da u potpunosti upotrijebe sav njegov potencijal, a koji je ponuđen uz Android Wear OS.

TAG Heuer Connected, također, posjeduje mikrofon kojim korisnik komunicira koristeći Google Voice opciju, a oma i IP67 certifikat, što znači da je u potpunosti vodootporan. Baterija sata može se puniti putem punjača. Sat korisnici mogu prilagoditi svom stilu, a cijena mu je 9.900 dolara.