VIJESTI

Bosanska Gradiška : Održani protesti povodom smrti porodilje Jovane Šinik

Građani se okupili ispred Kulturnog centra

B.G.

13.11.2016

Povodom smrti porodilje Jovane Šinik iz mjesta Gornji Podgradci, više stotina građana danas je protestvovalo ispred Kulturnog centra u Bosanskoj Gradišci.

Ranko Šinik, suprug preminule Jovane, rekao je da se žalio ministru zdravlja RS Draganu Bogdaniću i direktoru bolnice Vladi Marjanoviću.

- Dobio sam čvrsto obećanje da će se čitav slučaj dovesti do kraja u skladu za zkonskom procedurom. Ministar je iznenađen nepravilnostima u Opštoj bolnici, koje sam mu iznio - rekao je Šinik.

Vlado Marjanović, direktor Opšte bolnice u Bosanskoj Gradišci, kolji je takođe prisustvovao protestima,  rekao je da je odmah po dobijanju žalbe od strane Ranka Šinika postupio u skladu sa zakonima i svojim ovlašćenjima.

- Doktora Dragana Janjića sam smijenio sa mjesta načelnika odjeljenja i o tome obavijestio policiju. Čim dobijem izvještaje o sudsko-medicinskoj obdukciji i od strane tužioca , postupiću takođe u skladu sa svojim ovlaštenjima i zakonom - rekao je Marjanović.

Mirne proteste „Svi smo mi Jovana“ organizovali su građani putem društvenih mreža, i protekli su dostojanstveno.

img-2148

Jovana Šinik preminula je 27. oktobra prilikom porođaja. Novorođenče koje je dobilo ime Jovan, po majci, uspješno se oporavlja u UKC u Banjoj Luci.