VIJESTI

Tragična smrt: 18-godišnji mladić porijeklom iz BiH utopio se u Dunavu

Policija istražuje cijeli slučaj

Redakcija

12.11.2016

Misteriozna smrt tinejdžera porijeklom iz Bosne i Hercegovine, Harisa Nurkić (18) u Beču dobija svoj epilog.

Naime, tijelo dječaka izvučeno je iz Dunava u nedjelju rano ujutro, a policijska istraga se odvija u svim pravcima jer je postojala sumnja da je Harisa neko gurnuo u rijeku.

Međutim rezultati obdukcije pokazali da je mladić bio pod dejstvom alkohola i droga. Utvrđeno je da je u krvi imao čak 3,2 promila alkohola, a  pronađeni su i tragovi kokaina u krvi, piše Kurir.

On je tamo trebao da se sastane sa jednom svojom prijateljicom. Navodno se na putu do kluba žestoko svađao sa nekim preko telefona, a zatim kratko čuo sa svojom djevojkom. Prema glasinama koje se mogu čuti, Haris je bio pod ogromnim stresom zbog bivše djevojke.

Prema pojedinim tvrdnjama njega je ispred kluba presrelo nekoliko muškaraca i nije mu dozvoljeno da uđe. Nešto prije 4 sata ujutro, gosti obližnjeg hotela na Handelskai čuli su zapomaganje mladića iz Dunava i potrčali u pomoć. On se nalazio tačno između keja i broda koji je bio usidren, ali na žalost oni nisu uspjeli da ga izvuku iz vode. Hitna pomoć i pripadnici ronilačke brigade su nedugo zatim stigli na lice mjesta i izvukli tijelo nesretnog mladića iz vode, koji je potom preminuo u bolnici.