VIJESTI

SDS: S Dodikom koji nije predsjednik svih građana nemamo o čemu da razgovaramo

Saopćenje opozicije

Fena

12.11.2016

Iz SDS-a danas su upozorili da SNSD-ova najava pravljenja "crne knjige", u kojoj treba da se nađu i sankcionišu svi oni koji su činili bilo kakvu partijsku štetu SNSD-u, podsjeća, kako je saopćeno, na najcrnja vremena fašističke ideologije i "žutih traka".

U saopćenju SDS-a se naglašava da je krajnje alarmantno obraćanje predsjednika RS-a Milorada Dodika na stranačkom skupu SNSD-a sa novoizabranim načelnicima, u kojem je pozvaona „kažnjavanje“ gradova i općina u kojima su na vlasti opozicioni načelnici s kojima neće sarađivati Vlada RS-a i njeni funkcioneri.

- Krajnje je vrijeme da se zapitamo šta to Dodik i SNSD nude RS-u i gdje nas ta politika vodi? Da li smo mi zadnji bastion totalitarizma civilizovanog svijeta, koji se danas može porediti sa Sjevernom Korejom ili sličnim režimima? I kakva nam je budućnost? Da li će ovo biti RS u kojoj će da žive i imati mjesto samo partijski poslušnici SNSD-a, a svi ostali biti građani drugog reda i tražiti svoju budućnost izvan Republike Srpske? - pitaju iz SDS-a

Kada ih, navode, Dodik ubijedi da je zaista predsjednik svih građana, kako mu to nalaže njegova ustavna pozicija, tek tada može da poziva SDS i njenog predsjednika na razgovor.

-Prije toga nemamo o čemu da razgovaramo, a posebno ne o njegovoj lažnoj brizi za RS – navedeno je u saopćenju SDS-a.