BIH

Na sastanku nezavisnih načelnika poručeno: Nema govora o osnivanju nove stranke

Održan sastanak u Sarajevu

Redakcija

12.11.2016

Danas je u Sarajevu održan sastanak načelnika Starog Grada, Bužima, Kalesije, Visokog i Bosanskog Petrovca, te gradonačelnika Zenice i Goražda, na kojem je odbačena ideja o osnivanju nove stranke.

Nezavisni kandidati su razgovarali o udruživanju i saradnji, ali su demantovali sve navode o osnivanju nove stranke.

Sastanku su prisustvovali načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, načelnica Visokog Amra Babić, načelnik Bužima Zikrija Duraković, načelnik Bosanskog Petrovca Zlatko Hujić, načelnik Kalesije Sead Džafić, te gradonačelnici Goražda i Zenice Muhamed Ramović i Fuad Kasumović. 

Načelnica Visokog Amra Babić negirala je da postoje planovi o osnivanju nove stranke:

"Nema govora o osnivanju nove stranke niti o pridruživanju nekom novom bloku. Imam obavezu prema 60 posto birača na području Visokog i bilo bi krajnje neozbiljno da se bavim visokom politikom a ne njihovim problemima. Nemam ni želju ni ambiciju da budem član neke političke stranke kojom će neko dirigirati, komandovati i tražiti ustupke", rekla je Amra Babić.

Na sastanku je zaključeno kako je cilj udruživanje nezavisnih načelnika i gradonačelnika, a sve kako bi svoj posao radili efikasnije i bolje, ali to neće biti sprovedeno u djelo kroz formiranje nove političke opcije.