LIFESTYLE

Slovenski policajci zbog greške u softveru dobivali veće plate, potrošeno oko 3 miliona eura

Uposlenicima bili obračunati udvostručeni dodaci

Redakcija

12.11.2016

Više od šest hiljada slovenskih policajaca primalo je tri mjeseca previsoke plate zbog banalne pogreške koja je prekasno otkrivena, pa im je zadnja plata morala biti znatno smanjena, navode slovenski mediji.

- Ako je policajac u prosjeku tri mjeseca dobivao na plaću 150 eura previše, to znači da je u masi preplaćeno skoro tri milijuna eura. Teško mi je povjerovati da to niko nije opazio, vjerojatno su svi šutili, sve dok pogreška nije ispravljena kod isplate plata za prošli mjesec - kazao je za ljubljanski dnevni list "Dnevnik" neimenovani član policijskog sindikata.

Slovenski policajci do sredine ove godine više su mjeseci bili u bijelom štrajku, zahtijevajući više plate. Ipak, čini se kako neočekivana povišica nije izborena na pregovorima s vladom.

Ministarstvo unutrašnjih poslova pojasnilo je da je do greške došlo kod plata za juli, august i septembar zbog pogreške u aplikaciji kojom su uposlenicima bili obračunati udvostručeni dodaci na rad noću, rad nedjeljom i na državne praznike, te neki drugi dodaci.

U prosjeku je riječ o 68 eura preplaćenih dodataka po policajcu, no neki su dobivali i do 300 eura više, pa će im se omogućiti da preplaćene iznose vrate na rate, potvrdili su u ministarstvu unutarnjih poslova za mariborski dnevni list "Večer".