KULTURA

Komedija godine "Sjajni momci" odigrana 30-ak puta

U Bihaću izvedena hit predstava

M. Mujadžić

11.11.2016

"Sjajni momci" - Mustafa Nadarević, Senad Bašić i Moamer Kasumović do suza će ovog vikenda nasmijati publiku u Kulturnom centru u Bihaću, jer ovaj regionalno popularni trio obećava dobru zabavu.

- Mi smo deset godina radili na toj seriji, i kada smo razgovorali shvatili smo da ovom našem narodu treba više razloga za smijeh. Lijepo je sresti ljude na ulici i čuti da smo mi jedina stvar koja ih uveseljava. To je lijep poklon nama. Htjeli smo nastaviti sa sjajnim momcima, ne samo da zabavljamo bh publiku nego i ljude iz regije te da im, u ovom tmurnom vremenu u kojem živimo, ponudimo neku ljepšu sliku i razlog za smijeh - kaže glumac Moamer Kasumović.

sjajni-momci

Ovo je predstava je za sve generacije, koji vole pozorište. Rađena je po tekstu Neila Simona u originalu "Sunshine Boys". U predstavi se Nadarević i Bašić pojavljuju kao dva penzionisana komičara, Hari i Ali, koje Harijev sestrić Zlatan, kojeg glumi Kasumović poziva da učestvuju u TV emisiji posvećenoj komediji. Oduševljenje ovom predstavom, u privatnoj produkciji, nije krio ni Mustafa Nadarević, koji je za razliku od mlađih kolega po prvi put u Bihaću.

- Ja sam prvi put u Bihaću, najdalje sam išao do Otoke sa lađama, prvo kao djete a kasnije i kao gimnazijalac koji je tu dolazio iz Rijeke u Bosanski novi na odmor - kazao je slavni Mustafa Nadarević.

press-sjajni-momci

"Sjajni momci" bit će odigrani i sutra uveče, dok je predstava za nedjelju otkazana, uz preporuku onima koji su kupili karte da ih mogu zamijeniti za petak ili subotu.