GLOBUS

Procurila prva imena: Donald Trump počeo sastavljati vladu

Novoizabrani američki predsjednik imao pun raspored u New Yorku

(A. S.)

11.11.2016

Raspored novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa pretrpan je bio danas. On priprema vladu, počinje međunarodne kontakte i nakratko je razgovarao s francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom.  

Mali protesti protiv Trumpa održani su u 20 američkih gradova, među kojima je najsilovitiji bio u Portlandu, u Oregonu. Demonstranti su razbijali stakla izloga, dućana i automobila i bacali projektile na policiju koja je privela 26 osoba.

Nekoliko sati nakon izbora Donald Trump se vratio na društvenu mrežu Twitter, jedno od njegovih najdražih oružja tokom kampanje.

- Pun raspored u New Yorku. Uskoro ću donositi vrlo važne odluke o ljudima koji će voditi našu vladu - napisao je milijarder.

chris-christie

Chris Christie: Guverner New Jerseya dobit će priliku za rad u nekom od ministarstava

Sastavljanje njegove vlade se odvija polako. Imena koja se za sada spominju u američkim medijima ne donose promjene i anti-establishment poruke na kojima je Trump vodio kampanju.

Za razna ministarstva spominju se bivši gradonačelnik New Yorka Rudy Giuliani (72), bivši predsjednik Zastupničkog doma Newt Gingrich (73), Chris Christie (54), koji je 55. guverner New Jerseya, Bob Corker (64), predsjednik odbora vanjskih poslova senata i general Mike Flynn (58), bivši šef američke vojne obavještajne službe.

Svi su muškarci, često stariji i bijelci.