VIJESTI

Policajac skočio u rijeku i spasio dva mlada života

Vladimir Cetina će biti nagrađen

Redakcija

11.11.2016

Policajac Vladimir Cetina, 9. novembra ove godine u večernjim satima kretao se sa svojim vozilom iz Kiseljaka u pravcu Kreševa, gdje se uputio u još jednu noćnu smjenu. U jednom trenutku vidio je da vozilo marke Opel Astra slijeće sa kolovoza i upada u rijeku Kreševku. Obzirom da je rijeka nabujala, a da se vozilo prevrnulo na krov, vozilo je gotovo u potpunosti bilo pod vodom. 

Policajac Vladimir je odmah skočio u rijeku, ne čekajući pomoć drugih. Pomogao je da mladi vozač i njegova mlada suvozačica napuste vozilo i tako spriječio puno teže posljedice od onih koje su nastupile za ovo dvoje mladih nastradalih u ovoj saobraćajnoj nezgodi. Povrijeđenim osobama pružena je medicinska pomoć u domu zdravlja Kiseljak, gdje su ljekari, na sreću, konsatovali da se radi o lakšim tjelesnim povredama. Povrede je u ovoj akciji spašavanja zadobio i sam policajac i trenutno je na liječenju.
 
Ovaj njegov čin u Upravi policije MUP-a Srednjobosanskog kantona smatramo krajnje hrabrim, profesionalnim i humanim. Iz tog razloga policajac Vladimir Cetina će biti nagrađen od strane Ministarstva, ali je on i pored toga skroman u svom izvještaju o ovom slučaju. On navodi da bi slično vjerovatno postupio svaki drugi čovjek, te se ne smatra nekim velikim herojem.

Mišljenja je da pomaganje ljudima treba biti usađeno u nama svima i da nijednog trenutka nije razmisljao da li treba skočiti u rijeku ili sačekati pomoć.

Nadamo se da će ovaj primjer podstaći mnoge da, ako se nađu u sličnoj situaciji, postupe isto, saopćeno je iz MUP-a SBK.