REGION

Presuda za krvavu zabavu u Hrvatskoj: Mladić osuđen na četiri i pol godine zatvora

Županijski sud u Splitu

Redakcija

11.11.2016

Mladić je optužen za pokušaj ubistva i polni odnos bez pristanka. Nagađalo se da je djevojku silovao nekim predmetom, ali on je tvrdio da je koristio samo ruku.

Presudu za užas u Podstrani izrekao je Županijski sud u Splitu. Optuženi je nepravosnažno osuđen na četiri godine zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih povreda i osam mjeseci za polni odnos bez pristanka, te mu je izrečena jedinstvena kazna od četiri godine i šest mjeseci zatvora.

Također, mora platiti troškove suđenja od 77.500 kuna i još 10.000 paušalnih troškova suda. Četiri godine nakon stravične zabave u Podstrani, u kojem je tada 23-godišnja studentkinja zadobila povrede opasne po život, biće izrečena nepravosnažna presuda. Njezin kolega s fakulteta na Županijskom sudu u Splitu tereti se za pokušaj ubojstva i obljubu bez pristanka.

Troje vještaka, dva iz Splita te jedan iz Zagreba pokušali su dati odgovor na pitanje je li djevojka pristala na polni odnos prije nego je izgubila svijest. Vještak iz Zagreba tvrdi da je djevojka bila neuračunljiva, dok dvoje vještaka iz Splita tvrde da je bila smanjeno uračunljiva.

Djevojka je tokom suđenja kazala kako se ničega ne sjeća. Svemu su kumovale velike količine raznog alkohola. Podsjetimo, djevojka i mladić su bili na tulumu s društvom. Par se počeo maziti pa ih je društvo ostavilo nasamo. Nakon 40-ak minuta jedan od njih vratio se u prostoriju. Djevojka je ležala u lokvi krvi, a iznad nje, prekriven krvlju, bio je optuženi. Nagađalo se da ju je silovao nekim predmetom, ali on je tvrdio da je koristio samo ruku. Djevojci je zahtjevnom operacijom spašen život.