SPORT

Dževad Poturak: Mladene, plati, doći ću i razbiti te

Bh. razbijač odgovorio hrvatskom borcu koji želi borbu s njim

A. MIZDRAK

10.11.2016

Riječkom kikbokseru Mladenu Kujundžiću jezik je bio brži od pameti, jer je smjelim i bahatim izjavama izazvao bijes jednog od najboljih K-1 boraca u svijetu, bosanskohercegovačkog razbijača Dževada Poturka. 

Nema filozofije

Kujundžić (27) je, naime, putem društvene mreže Facebook javno pozvao Poturka na borbu, što je Bh. Mašina sa zadovoljstvom prihvatila. Kako kaže, za borbe i nove izazove uvijek je spreman, a dodaje da se Kujundžiću ne piše dobro ukoliko dođe do eventualne borbe.

- Cijenim njegovu hrabrost što želi borbu sa mnom. Kulturno mi se obratio preko Facebooka. Do našeg meča može vrlo jednostavno doći, zna on to dobro. Nema tu nikakve filozofije. Neka me plati, ja ću doći i razbiti ga, kao što sam razbijao mnoge prije njega – rekao je ljutitim tonom Poturak.

Bosanskohercegovački borac nije više želio pridavati pažnju neodmjerenim izjavama Kujundžića nego je svu pažnju usmjerio ka 17. decembru i meču za titulu svjetskog prvaka u FFC organizaciji protiv jednog od najboljih boraca svijeta Pavela Žuravljeva (Zhuravlev).

Mukotrpni treninzi

- Meč će se održati na manifestaciji u Zagrebu. Bit će tu svi najbolji svjetski borci. Iskren da budem, taj meč mi je trenutno u fokusu, a ne zamaram se prozivkama svakojakih boraca. U Hrvatskoj ću ponovo imati priliku predstavljati svoju Bosnu i Hercegovinu pred 20.000 navijača i to mi je čast – zaključio je Poturak, koji tri puta dnevno trenira kako bi što spremniji dočekao meč s Ukrajincem.