GLOBUS

Trump: Nadam se da ću imati koristi od Obaminih savjeta

Budući predsjednik SAD nakon sastanka u Bijeloj kući

Redakcija

10.11.2016

Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump napustio je Bijelu kuću nakon prvog sastanka s odlazećim predsjednikom Barackom Obamom.

Trump je izjavio kako je to prvi put da su se njih dvojica ikada sastali. Više od 90 minuta oni su raspravljali o predstojećoj primopredaji vlasti. Trump je kazao kako su se planirali sastati na mnogo kraći period.

Tokom boravka u Washingtonu Trump se također planira sastati s predsjednikom Zastupničkog doma Paulom Ryanom i vođom senatske većine Mitchom McConnellom.

Dok su se Trump i Obama sastali u Ovalnom uredu, prva dama Michelle Obama primila je Trumpovu sprugu Melaniju u rezidenciji u Bijeloj kući.

Trump je izjavio kako se nada da će imati koristi od Obaminih "savjeta" u budućnosti.

Obraćajući se novinarima po okončanju sastanka u Ovalnom uredu, Trump je sugerirao kako bi se mogao obratiti Obami radi savjeta o vladavini.

Trump je izjavio kako se nada da će se sastajati s Obamom "još mnogo, mnogo puta". Dodao je da su njih dvojica raspravljala o brojnim temama.

Kazao je da mu je Obama pojasnio "neke od poteškoća", ali također i "neke od istinski velikih stvari koje su postignute", prenosi AP.