GLOBUS

Sanders: Trump je iskoristio bijes razorene srednje klase

Demokratski kandidat za predsjednika SAD-a otvoreno

Redakcija

10.11.2016

Protivkandidat Hillary Clinton na izborima u Demokratskoj partiji za predsjedničkog kandidata Bernie Sanders je istakao da želi da sarađuje sa novoizabranim predsjednikom SAD Donaldom Trumpom u pomaganju radnicima, ali je istakao i da se i dalje protivi njegovoj politici.

Sanders je kazao da je Trump uspio da pobijedi na izborima iskoristivši bijes građana “razorene srednje klase“ upućene establišmentu.

Dok se u gradovima širom Amerike održavaju protesti zbog pobjede Trumpa na izborima, Sanders je rekao da je spreman da sarađuje sa njim, ali i da će se jasno protiviti seksističkoj i ksenofobičnoj politici novog predsjednika SAD.

"Trump se usmjerio na bijes srednje klase koja je umorna od ekonomske politike establišmenta, politike establišmenta i medija koje kontroliše establišment. Ljudi su umorni od dužeg rada za manje plate, od gledanja kako dobro plaćeni poslovi odlaze u Kinu, od milijardera koji ne plaćaju poreze i toga što ne mogu svoju djecu da školuju, dok bogati postaju još bogatiji", napisao je Sanders.