DIJASPORA

Fudbaleri Bosne iz Frankfurta poraženi kod vodeće ekipe na tabeli

TUS Merzhausen slavio sa 6:2

Bato Šišić

10.11.2016

U posljednoj odigranoj utakmici fudbaleri Bosne iz Frankfurta imali su izuzetno težak zadatak, jer su gostovali ekipi koja ubjedljivo drži prvu poziciju na tabeli, a to je ekipa TUS Merzhausen.

Već u 18. minuti utakmice domaćini su vodili visokim rezultatom od 3:0. Nakon velikog zamaha i kratke pauze domaćina, polako se ekipa Bosne povratila u igru i preko Matej Rugla i Almira Derdemeze smanjuje rezultat na 3:2. Do kraja prvog poluvremena šansi je bilo dovoljno da se rezultat izjednači, međutim šanse su ostale neiskorištene.

Drugo poluvrijeme domaćini su opet započeli dominantno i svojim fantastičnim kombinacijama izigrali sredinu Bosne i ujedno bili prebrzi na zadnji red Bosne. Utakmica je sasvim zasluženo okončana sa 6:2 za domaćine. Ekipa domaćina bila je izuzetno dobra i profesionalna, ali fudbaleri Bosne nisu se prezentirali u najboljoj formi i previše je lako dopušteno da ekipa Merzhausena bez većih poteškoća dođe do ubjedljive pobjede.

braca-vugdalic

Braća Vugdalić

Bosna se sad nalazi na 12. mjestu tabele i sa 39 primljenih golova u 16 utakmica. Očigledno je da će trener Mujakić morati da potraži rješenje za stabiliziranje zadnjeg reda. Braća Enes i Nermin Vugdalić su možda jedno od mogućih rješenja koje trener Mujakić ima na raspolaganju. Naime, u ovoj utakmici Vugdalići su u teškim okolnostima solidno odigrali svoju prvu utakmicu u dresu Bosne.

Ovu utakmicu treba što prije zaboraviti, jer na bodove u Merzhausenu nije niko ni računao. Daleko bitnija utakmica očekuje fudbalere Bosne protiv ekipe 1. FC Oberstedten, koja se nalazi na začelju tabele i sve osim tri boda za Bosnu bi bilo katastrofalno.

Sastav: Stanimir Ivanov, Husein Velagić, Nermin Vugdalić, Enes Vugdalić, Nikola Anđelić, Adis Pita, Almir Derdemez, Emir Drino, Adi Musli, Adis Kurić, Kenan Ustović, Dominik Gerigk, Matej Rugle, Tomislav Jukić, Zdravko Bartlović.