REGION

Snimak koji je Srbiju digao na noge: Policija brutalno zlostavljala ženu

Iz MUP-a saopštili da istražuju slučaj

Redakcija

10.11.2016

Društvenim mrežama kruži snimak na kojem se vidi kako saobraćajni policajci privode ženu, koju su, kako tvrdi Telegraf, zaustavili u alkoholisanom stanju i koja je odbila da se alkotestira. 

Snimak je nastao u Višnjičkoj banji u Beogradu, prilikom kontrole učesnika u saobraćaju a žena je privedena i odvedena na triježnjenje.

Povodom ovog snimka, Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova je, kako je rečeno Telegrafu u MUP-u, već započeo istragu.


– Ukoliko se utvrdi da je bilo propusta u postupanju policijskih službenika, protiv njih će biti preduzete odgovarajuće mjere – kažu za Telegraf u MUP-u.

Događaju koji se vidi na snimku  prethodila je kontrola u kojoj je jedna od učesnica u saobraćaju odbila da se podvrgne alkotestiranju.

– Nakon toga su pripadnici policije primjenili zakonska ovlašćenja kako bi je priveli u stanicu – objašnjavaju u MUP-u.

O svemu je obavješten i nadležni tužilac koji je naložio da se protiv pomenute podnese krivična prijava zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, dok je protiv jedne osobe naloženo da se podnese krivična prijava zbog sprečavanja službenog lica u vršenju službene radnje.

– Ministarstvo unutrašnjih poslova neće tolerisati nezakonita postupanja policijskih službenika, ali također neće dozvoliti da ih bilo ko ometa u obavljanju dužnosti – napominju u ovom ministarstvu.