GLOBUS

Jednu prevario, drugu otjerao: Šta čeka Melaniju!?

Buran ljubavni život Donalda Trumpa

(A. S.)

9.11.2016

Donald Trump je do sada imao tri zakonite supruge i sa svakom je imao drugačiju ljubavnu priču.

 Tramp je sa svojom prvom i vjerovatno najpoznatijom suprugom Ivanom Trump (66) bio u braku 15 godina i imaju troje djece Donalda Juniora, Ivanku i Erika. Za Donalda se udala 1977. godine i imala je veliku ulogu unutar Trump organizacije čiji je bila potpredsjednik, a najviše je bila vezana za dizajn enterijera.

Pričalo se da Ivana pred kraj braka nije bila privlačna svom suprugu, te da se upravo zbog toga podvrgla raznim plastičnim operacijama.

Od Trumpa se razvela 1992. godine nakon što je otkrivena njegova vanbračna veza s glumicom Marlom Meples spektakularnom brakorazvodnom parnicom poslije koje joj je Trump isplatio 25 miliona dolara.

Nakon razvoda Ivana Trump je s bivšim mužem ostala u dobrim odnosima.

- Vjerujte mi - bio bi sjajan predsjednik Sjedinjenih Američkih Država! On bi uvijek bio sto posto angažiran, vodio bi pregovore, dogovore baš onako kako to decenijama čini u svojim kompanijama. On može učiniti ono što ne može niko drugi - rekla je Ivana Trump u jednom intervjuu.

Na pitanje da li joj je žao što neće imati priliku da bude prava dama Amerike, ona odgovara da je "neizmerno sretna što ne mora u Bijelu kuću", dodavši da sebe krivi za to „što Donald nije počeo da se bavi politikom na vrijeme“.

-         Pet godina prije našeg razvoda bilo mu je predloženo da se kandiduje za predsjednika. No, onda se dogodio razvod i čitav skandal s prevarom. Amerikanke su volile mene, a njega su mrzile, tako da je politička karijera bila na čekanju – kazala je Ivana, koja se prije osam godina četvrti put udala, ali nije dugo ostala u braku s italijanskim glumcem i manekenom Rossanom Rubicondijem, koji je od nje bio mlađu 24 godine.

tramp-2

S drugom ženom Marlom Trump, Donald je bio u braku sedam godina i imaju kćerku Tiffany Arianu.

Kada su Trumpov brak i biznis krenuli nizbrdo, Marla  mu je bila jedino utočište od svijeta koji je izmicao kontroli. Pisalo se da ju je Donald Trump otjerao, a ona se preselila u Kaliforniju gdje je nastavila da podiže kćerku. Nedavno je u jednoj emisiji otkrila detalje iz braka s Donaldom.

 

Trump je sada u trećem braku s Melanijom Trump koja je 1970. rođena u Sloveniji, u Sevnici, gradu koji je u to vrijeme bio tekstilni centar bivše Jugoslavije. Njen otac bavio se prodajom automobila, a mama modnim dizajnom. Sa 16 godina počela je da se bavi manekenstvom.

Vjerili su se 2004. godine, a 2005. vjenčali u Palm Beachu. Godinu dana nakon vjenčanja Melanija i Donald su dobili sina Barona Williama Trumpa. Melanija važi za ikonu stila, a tokom predsjedničke kampanje je pokazivala prirodno lice jer je smatrala da će se tako približiti glasačima, izjavila je za "Newyork Times":

- Bit ću veoma tradicionalna, kao što su bile Betty Ford i Jackie Kennedy, podržavat ću supruga.