BIH

Hoće li nakon pobjede Trumpa glumica Meryl Streep preseliti u Sarajevo

Oscarovka svoj dolazak najavila Danisu Tanoviću

K. Ke

9.11.2016

I prije nego je bilo zamislivo da će Donald Trump postato novi predsjednik najmoćnije države na svijetu, Sjedinjenih Američkih Dražava, mnoge slavne osobe izajavljivale su da će u tom slučaju napustiti svoju državu.

Jedna od prvih koja je to izjavila jeste poznata holiwoodska glumica i oscarovka Meril Streep. Ona je još u februaru prisustvovala Berlinskom filmskom festivalu gdje se družila s našim oscarovcem Danisom Tanovićem, koji je tad osvojio i srebrenog medvjeda za film "Smrt u Sarajevu", to najavila.

danis

Naime, glumica je zajedno s Tanovićem proslavila njegov rođendan te mu pjevala pjesmu "Happy birthday", a kako je on kasnije izjavio ona mu je rekla da će se u slučaju pobjede Trumpa preseliti u Sarejevo.

Pored nje svoju selidbu su najavili i glimac Bryan Cranston, slavan po ulozi u seriji Breaking Bad, pjevačica, Miley Cyrus - Pjevačica, glumac Samuel L. Jackson - Glumac, koji je kazao sljedeće: "Ako taj pobijedi, moje crno dupe selim nazad u Južnu Afriku", kao i Whoopi Goldber te mnogi drugi.