GLOBUS

Hillary Clinton priznala poraz i čestitala Trumpu na pobjedi

Demokratska kandidatkinja bila sigurna u svoju pobjedu

Mi. K.

9.11.2016

Demokratska kandidatkinja na američkim predsjedničkim izborima Hillary Clinton priznala je svoj poraz u telefonskom pozivu svom republikanskom protivniku Donaldu Trumpu, objavili su danas američki mediji.

- Hillary Clinton je pozvala Donalda Trumpa da bi priznala svoj poraz u utrci za Bijelu kuću - objavio je kanal CNN, navela je novinska agencija AFP.

Donald Trump je  rekao jutros kako je primio poziv Hillary Clinton koja mu je čestitala na pobjedi.

-  I ja sam njoj čestitao na oštroj borbi i kampanji. Hillary je dugo i teško radila i dugujemo joj zahvalnost - kazao je Trump.

Nakon neizvjesne izborne noći u SAD-u i malo izvjesnijeg jutra, poklonici Hillary Clinton vidno su uznemireni i razočarani izbornim rezultatom.

Nakon proglašenja Donalda Trumpa pobjednikom, poklonici bivše prve dame i ovogodišnje kandidatkinje na predsjedničkim izborima šokirani su rezultatom.

Hillary je ostala na tek 217 od mogućih 538 glasova. Donald Trump je prilikom obraćanja naciji kazao kako mu je Hillary Clinton čestitala na pobjedi.

Ljudi širom Amerike žale zbog toga što njihova zemlja neće dobiti prvu predsjednicu u historiji.

Nakon jednih od najneizvjesnijih predsjedničkih utrka, Hillary Clinton je u posljednjih nekoliko dana počela gubiti bitku za Bijelu kuću, a pretpostavlja se kako je jedan od glavnih razloga afera sa otkrivenim e-mail porukama sa njenih privatnih servera.

Donald Trump je pokazao kako je, uprkos brojnim incidentima, optužbama na njegov račun i njegovim uvredama i oštrom jeziku, zadobio povjerenje građana koji su mu i donijeli pobjedu.