GLOBUS

Hillary Clinton bi mogla završiti u zatvoru?!

Šta će biti ako Trump pobijedi

Redakcija

9.11.2016

Kao mogući novi predsjednik SAD, Donald Trump će tražiti novu istragu protiv Hillary Clinton, te zahtijevati da ona ode u zatvor, tvrdi New York Times,

Trump je više puta tokom predizborne kampanje kazao kako će "pokvarena Hillary otići u zatvor ako ja budem predsjednik".

- Ukoliko pobijedim, daću instrukcije svom državnom tužiocu da imenuje posebnog istražitelja u tvoj slučaj jer nikad nije zabilježeno toliko laži prevare kao kod tebe", rekao je Trump Clintonovoj tokom predizborne debate.

Kako se svaka nova američka savezna država odlučivala za Donalda Trumpa, tako je ushićenje u njegovom izbornom štabu i među njegovim pristalicama raslo.

Trump je tokom veoma uzbudljive izborne večeri osvajao i savezne države koje su se smatrale demokratskim utvrdama, a u štabu republikanskog kandidata se našla i republikanska političarka Sarah Palin.

Kada je postalo jasno da su izgledi milijardera za pobjedu i više nego realni, iz njegovog štaba čulo se skandiranje: 'Locked her up' (Zatvorite je), aludirajući na Clinton i njen skandal sa e-mailovima.

Nije dugo trebalo da Trumpovi simpatizeri na socijalnim mrežama "najave" - Trump je predsjednik, Hillary ide u zatvor zbog Benghazija.