CRNA HRONIKA

Ukrao iPhone 6, pa tražio novac od vlasnice

Iznuda u Laktašima

O. Ma.

8.11.2016

Mladen Skrobonja (21) iz Laktaša uhapšen je juče zbog sumnje da je pokušao da iznudi 100 eura od Milice D., kako bi joj vratio iPhone 6 koji joj je ukrao u jednom kafiću u Laktašima.

U CJB Banja Luka navode da je Skrobonja upao u policijsku zasjedu koja mu je pripremljena u dogovoru s vlasnicom u selu Kriškovci kod Laktaša. Nakon hapšenja kod njega je pronađen ukradeni iPhone.

- Oštećena je prijavila da je u ugostiteljskom objektu u Laktašima nepoznata osoba ukrala njen mobilni telefon iPhone 6. Operativnim radom na terenu policijski službenici došli su do osnovane sumnje da je telefon ukrao M. S. Osumnjičeni je potom kontaktirao vlasnicu i od nje zahtijevao 100 eura kako bi joj vratio ukradeni telefon, uz prijetnju da će ga uništiti ukoliko mu ne uplati novac - rekla je portparol CJB Banja Luka Marija Markanović.

U dogovoru sa policijom Milica D. je dogovorila sastanak sa Skrobonjom kako bi mu uplatila traženi novac, ali kada je došao na primopredaju umjesto nje je zatekao inspektore u civilu koji su ga uhapsili.

Prilikom hapšenja kod njega je pronađen ukradeni iPhone, koji je po nalogu tužilaštva oduzet i deponovan u Osnovni sud u Banjoj Luci i poslužiće kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

- Osumnjičeni je ispitan i nakon kompletiranja predmeta protiv njega će biti dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci zbog sumnje da je počinio krivična djela krađe i iznude - rekla je Markanovićeva.