NOGOMET

Edis Kusturica više nije predsjednik FK Sarajevo

Funkciju obnašao dvije godine i deset mjeseci

A.Č.

7.11.2016

Edis Kusturica, nakon dugogodišnjeg predanog rada, završio je svoj angažman u Fudbalskom klubu Sarajevo, saopćeno je iz kluba.

- Kusturica je na izbornoj skuštini 18. januara 2014. godine imenovan na funkciju Predsjednika kluba. Svojim angažmanom pri kreiranju investiciono orijentisanog statuta kluba, napravio je značajan doprinos u ozdravljenju FK Sarajevo.

U toku predsjedničkog mandata gosp. Edisa Kusturice, Sarajevo je osvojilo Kup i prvenstvo Bosne i Hercegovine. U tom periodu klub je preko stranog investitora, gosp. Vincenta Tana, u državni budžet vratio višemilionska sredstva.

Također, Sarajevo je u protekle dvije godine dobilo i svoj dom u vidu Trening centra FK Sarajevo – Butmir. Gosp. Kusturica je bio dio pravnog tima za izradu zakona o otplati nagomilanih poreskih dugovanja klubova iz FBiH, čime su mnogi sportski kolektivi dobili model rješavanja dugova.

Fudbalski klub Sarajevo se zahvaljuje gosp. Kusturici za rad u klubu u proteklim godinama uz želje za sretan budući rad i uspjeh u životu.

Ovim putem želimo informisati naše navijače i sportsku javnost, da će klub na predstojećoj sjednici Skupštine kluba, koja će se održati u narednom periodu, dobiti novog Predsjednika - stoji u saopćenju