LIFESTYLE

Krvava drama: Pingvin uhvatio družbenicu u preljubi, sa suparnikom se borio do krvi

Detaljan uvid u preljubničku aferu

(Mi. K.)

7.11.2016

Pingvini su neobično slatki, stoga niko ne bi očekivao da se zbog ljubomore mogu potući do krvi. No, video National Geographica koji je nedavno postao viralan pokazuje detaljan uvid u preljubničku aferu, krvavu bitku između ljutih suparnika i ponižavajućeg kraja.

Naime, tučnjava među pingvinima izbila je kada se "suprug" pingvin vratio kući i našao svoju družicu s drugim pingvinom. Nakon početne tučnjave, pozvali su ženku da odabere pobjednika, a ona je izabrala ljubavnika.

Prevarenog pingvina razbjesnilo je jer je ostao bez družice i djece i odlučio je osvetiti se ljubavniku. Tučnjava se nastavila, ipak, prevareni pingvin brzo je poražen i morao je odustati.

- Ona nema vremena za gubitnike - komentira dramatično narator pa zaključuje kako ima "još puno riba" u koloniji od 250 hiljada pingvina.

Korisnici interneta ostali su u šoku kako bračna razmirica među pingvinima može biti dostojna najdramatičnijih sapunica i ne mogu prestati pričati o viđenoj sceni.

Video National Geographica podijeljen je više od 240.000 puta i izazvao buru komentara u kojima su korisnici društvenih mreža izrazili zgražanje jer je izabrala ljubavnika i dali podršku prevarenom pingvinu.

- Prestvarna situacija - zaključili su mnogi, prenosi Jutarnji list.