REGION

Pakleni plan! Ubica Jelene Marjanović se vratio na grob pjevačice?!

U kanalu sakriveno oružje

Redakcija

5.11.2016

Osoba koja je usmrtila Jelenu Krsmanović sačekala da se voda povuče, pa sklonila predmet kojim je usmrtila žrtvu.

Kanal na nasipu u Borči, u kom je prije sedam mjeseci pronađeno tijelo ubijene Jelene Krsmanović Marjanović (33), ovih dana potpuno je presušio. Vjeruje se da je ubica iskoristio priliku, vratio se na mjesto zločina i iz kanala odneo predmet ili oružje kojim je usmrćena pjevačica i tako uklonio dokaze koji bi mogli da ga povežu sa zločinom.

Jelena Krsmanović ubijena je 2. aprila, a njeno tijelo pronađeno je sutradan oko podneva u kanalu pored nasipa u naselju Crvenka. Nesretna žena ubijena je s nekoliko udaraca u potiljak. Od tada je prošlo nešto više od sedam meseci, a ubica još nije uhapšen, niti je bilo ko označen kao osumnjičeni za stravičan zločin. Također, nije pronađen ni predmet kojim je usmrćena, a mediji su spekulisali da se radilo o drvenoj ili metalnoj štangli, čekiću, kamenu...

Pakleni plan

- Malo ko je obraćao pažnju na ovaj kanal, ali ubici je očigledno bio bitan. Najprije se riješio tijela u vrijeme kad je voda bila duboka. Tada je dobio na vremenu jer je policija našla tijelo 12 sati od nestanka pjevačice. Poznato je da ovaj kanal obično presuši svake godine u ovo vrijeme, pa je i to išlo naruku ubici da u trenutku kad je korito potpuno suhvo dođe i ukloni sve preostale dokaze - kaže izvor Kurira i dodaje:

- Mnoge okolnosti do sada su išle naruku ubici. Posle zločina u kanalu je bilo metar i po vode. Policija je tada dolazila i pokušavala da ga isuši, ali se sporo praznio zbog podzemnih voda. Također je postojala mogućnost da se unište svi preostali tragovi.

- Kanal se puni podzemnim vodama čiji je nivo veoma visok u proljeće. Kako počinje jesen, on se svake godine postepeno prazni, tako je i sada i biće sve do proljeća - kaže jedan od mještana naselja Crvenka u Borči.

Pala u zaborav

Inače, na nasipu samo spomen-ploča s pjevačicinom slikom svjedoči o ubistvu koje je potreslo Srbiju. Ispod nje dva buketa cveća, brojanica ili bogorodičine suze, koje je pokojna pjevačicina majka Zorica Krsmanović ranije ostavila, i razbacano plastično cvijeće.