REGION

Šokantno: Kako su frizerka i vojni penzioner iz Zadra "namiještali" seksualne usluge

Elitna prostitucija na jahti

Redakcija

5.11.2016

Zadarska frizerka i vlasnica kafića uz fudbalski stadion u Zadru 30-godišnja A.B, bila je glavna madam u lancu prostitucije koji je ovog ljeta organizovan na jahtama, u automobilima, pa čak i u jednoj zadarskoj auto-školi.

Uz 30-godišnjakinju, za sve ukupno 11 krivičnih dijela terete se još tri osobe sa zadarskog područja - keramičar i vojni penzioner iz D.J.(49), vlasnik zanatske radnje iz Biograda S.L. (35), te dostavljač pice E.R. (30).

Vlasnica kafića i fizerka, i vojni penzioner iz Zadra, koji je optužen za pet krivičnih djela prostitucije, organizovali su pružanje seksualnih usluga koje je pružalo nekoliko djevojaka, s tim da je 30-godišnjakinja i sama učestvovala u tome, prenosi Jutarnji list.

Optužena je za četiri krivična djela protiv polne slobode prostitucijom, pa se tako tereti da je 3. i 4. avgusta podvodila ženu nadimka “Tina Bombulina” sa kojom je "zajedničkim snagama" pružila seksualne usluge dvojici muškaraca sa zadarskog područja.

Mušterije su ih automobilom pokupile ispred kafića u vlasništvu 30-godišnjakinje nakon čega su im žene u Lunu na Pagu od 21 sat do 4. avgusta u 00.04 sata na motornom brodu pružale seksualne usluge.

Od muškaraca su dobile 400 eura, od čega "Tina Bombulina" 200 eura, dok je 30-godišnjakinja preostali dio zadržala za sebe.

Na inicijativu 30-godišnjakinje, "Tina Bombulina" je pružila seksualnu uslugu i muškarcu u golfu za šta je dobila 200 eura. Za posredovanje u pružanju seksualnih usluga polovinu je predala 30-godišnjakinji.

Drugookrivljeni keramičar D.J. i vojni penzioner iz Zadra optužen je da je u junu i julu na području Zadra, na traženje više muških osoba kontaktirao više ženskih osoba za koje je znao da će biti spremne da im pruže seksualne usluge za novac, uz uslov da njemu isplate dio ostvarenog honorara, koji je i primio.

Tako je 4. juna dogovorio masažu s "hepi endom" za "prijatelja", a 6. juna još jednu.

Vlasniku Mercedesa 14. i 15. jula poslao je ženu koja mu je na neutvrđenoj pružila seksualne usluge za novac. Seksualne usluge dogovorio je i u prostorijama jedne auto škole u Zadru, a seks je bio namijenjen vlasniku.

Od 30-godišnje prvooptužene frizerke 17. juna je zatražio da mu pronađe dvije ženske osobe koje bi pružile seksualne usluge četvorici stranih državljana na jahti u Marini ‘Dalmacija’ Sukošan za novčani iznos od 450 eura svaka za 45 minuta po osobi, na što je 30-godišnjakinja odgovorila da će jedna osoba biti ona dok će drugu "riješiti".

Seks je, između ostalog bio dogovoren i za dvojicu Nijemaca imena Zlatko.