REGION

Burne reakcije: Tekst objavljen u "Avazu" rasplakao Srbiju

Mufid i Ivan: Tužna ratna priča

(M. D.)

5.11.2016

Tekst, objavljen u Avazu pod naslovom "Heroj iz naše mahale: Ovo je Mufid, heroj koji je spasio zivot Beograđaninu Ivanu!", prenijeli su brojni srbijanski mediji.

Tužna priča sa samog početka agresije na Bosnu i Hercegovinu u kojoj se Beograđanin Ivan Lalić prisjeća svog "sarajevskog brata" Mufida (Ismeta) Ramića, vojnika Armije RBiH, koji mu je 18. maja 1992. godine na sarajevskom Vratniku spasio život nakon što je kao prevodilac međunarodnog Crkvenog križa ranjen u agresorskom granatiranju. 

Nakon što je jedan od najčitanijih portala u regionu Blic prenio pisanje "Avaza", stigli su brojni komentari na ovu potresnu priču.

1

"Kako možete da iz ovakvog lepog teksta izvučete takvo pitanje? Pitanje koje pokazuje koliko ste učaureni u svojim glupim ubeđenjima! Ja sam kao majka maloletnog deteta zaplakala nad ovim tekstom jer odrastajući u tom vremenu ne bih želela da nasa deca rastu u mržnji prem drugim nacijama. Na tom testu smo nazalost tih 90tih svi pali jer smo dozvolili da nacionalizam nadvlada humanost", glasi jedan od komentara na ovom portalu.

2

4

5