DIJASPORA

HESSEN: Nova pobjeda Bosne

Najviši rang fudbalske lige njemačke pokrajine

Bato ŠIŠIĆ

1.11.2016

Nogometaši Bosne iz Frankfurta koji se takmiče u najvišem rangu fudbalske lige njemačke pokrajine Hessen, ugostili su ekipu FC Germania Enkheim. Cilj  nogometaša Bosne i strušnog rukovodstva je da učvrste poziciju na sredini tabele, te da tu dočekaju pocetak nove sezone u 2017. godini.

Trener Senad Mujakić ima veliki problema sa povrijeđenim igračima, pa je i ovaj put morao da improvizuje sa sastavom i da u prvi sastav uvede i igrače i iz druge ekipe. I ovaj put i u ovoj utakmici mu je to odlično pošlo za rukom, jer svaki igrač kojem je poklonio povjerenje opravdao je to izuzetno dobrom igrom.

Od prve minute fudbaleri Bosne su krenuli na pobjedu, jer je bilo veoma bitno da se utakmice koje se igraju sa direktnim konkuretom odluče u vlastitu korist . Tako se za ovu odigranu utakmicu može reći da je vrijedna svih osvojenih bodova.

Počelo se agresivnim i fer nastupom sa ciljem što prije doći do prvog pogotka. Već u petoj minuti utakmice Emir Drino trese mrežu gostiju, međutim samo dvije minute kasnije nesporazum u zadnjim redovima Bosne koriste gosti i dolazi do izjednačenja.

5

Nova, velika pobjeda

Nije to nimalo ekipu Bosne iritiralo, a niti imalo utjecaj na zacrtan cilj. Husein Velagić u 20. minuti zakucavanjem lopte pod prečku podvlači, ko je domaćin na terenu. Velagić je inače poznat kao igrač i sa izuzetno jakim i preciznim udarcem. Sa dvadesetak metara uputiti šut prema golu je jedan od njegovih igrackih specijaliteta. Prednost ekipe Bosne je iz minute u minute rasla. U ovoj utakmici Bosninu nadmoc kruniše svojim pogotkom Almir Derdemez koje povećava rezultat na 3:1. Sa tim rezultatom se zavrsilo prvo poluvrijeme. 

Nakon odmora, u 47. minuti kapiten ekipe Adi Musli glavom šalje loptu u mrežu i sa tim pogodkom je utakmica bila sa četvrtim golom za Bosnu i rješena. Da su gosti u 80. minuti postigli svoj drugi pogotak, vrijedno je samo zbog statistike navesti. Sa današnjom pobjedom Bosna je sakupila 20 bodova na svom kontu i nalazi se na 10. mjestu tabele. 

Narednu utakmicu Bosna iz Frankfurta igra protiv ekipe TUS Merzhausen-a, inače drugoplasirane ekipe na tabeli. Nadamo se da će trener Mujakić do pocetka ove utakmice imati manje problema sa povredama igraca, i da će se ekipa polako ali sigurno kompletirati. 

Sastav: Tomislav Jukić, Zdravko Bartlović, Stanimir Ivanov, Husein Velagić, Zekir Mešanović, Veleriu Harabadjiu, Nikola Anđelić, Adis Pita, Almir Derdemez, Emir Drino, Adi Musli, Adis Kurić, Mateo Barišić, Kenan Ustović, Dominik Gerigk, Matej Rugle. Trener Senad Mujakić.