REPUBLIKA SRPSKA

Prijedor: Omogućili učenicima bolje uvjete za stjecanje znanja

Humana misija Fonda "Bošnjaci" iz Sarajeva

M. ZGONJANIN

29.10.2016

Predstavnici Fonda „Bošnjaci“ iz Sarajeva Prijedor i četiri područne škole u Hambarinama, Rizvanovićima, Čarakovu i Zecovima posjetili su i obradovali s puno darova.

Nastavna pomagala

Riječ je o nastavnim pomagalima, od olovaka, košarkaških, rukometnih i fudbalskih lopti, do projektora s platnom. Četiri učenika iz ovih škola dobila su i po računar, a vrijednost donacije, koja je uručena u koordinaciji s Medžlisom IZ Prijedor, iznosi oko 3.500 maraka.

obradovani-i-malisani-skole-u-zecovima

Obradovani i mališani škole u Zecovima (Foto: D. Stojnić)

Husein ef. Velić, glavni imam Medžlisa IZ Prijedor, Fondu je zahvalio na darovima koji su više nego obradovali učenike i nastavno osoblje škola. Istakao je da ga posebno raduje činjenica da su humanisti iz Fonda „Bošnjaci“, s direktorom Šahinom Kerlom na čelu, prepoznali potrebe povratnika i na ovom području BiH.

- Nadam se da će i ubuduće biti ovakvih pozitivnih primjera - rekao je glavni prijedorski imam. 

I u Fondu „Bošnjaci“, prema riječima direktora Kerle, znaju da je pomoć stigla u prave ruke.

Nisu sami

- Ova nastavna sredstva i pomoć u ovom iznosu neće riješiti sve vaše probleme, ali cilj nam je da vam kažemo da niste sami i da ima neko i iz Sarajeva da misli o vama - poručio je Kerla.

Humanu misiju pozdravio je i Stevica Džogazović, direktor matične škole „Dositej Obradović“ iz Prijedora, koji se u ime učenika i nastavnika zahvalio na darovima koji su stigli u četiri područne škole.

donacija-stigla-i-u-hambarine

Donacija stigla i u Hambarine

Aktivnosti Fonda

Prilikom posjete školama, uz podjelu promo materijala, Kerla je promovirao i aktivnosti Fonda, ali i pohvalio saradnju s direktorom škole i glavnim imamom koja je pratila organizaciju i realizaciju ovog projekta.