BIH

Begović: Kakve ludosti bi se desile ako Donald Trump pobijedi na izborima

Kanadska glumica bh. korijena, za Avaz

M.HEBIB

28.10.2016

Elma Begović, kanadska glumica bh. korijena, ovih dana oduševljava publiku ulogom Melanije Tramp (Trump) u web serijalu "You Got Trumped" koji na humorističan i sarkastičan način ukazuje na poteze Donalda Trampa, aktuelnog kandidata za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD). 

Iako je poznata po ulogama u horor filmovima, Begović se u ulozi supruge  Donalda Trampa, sudeći prema kritikama, odlično snašla. 

Iz rodne Bijeljine izbjegla je za vrijeme agresije na BiH, najprije u Njemačku, a potom  u Kanadu gdje je i počela njena glumačka karijera, o kojoj je oduvijek maštala. 

Provokativne scene 

Kako je kazala za "Avaz", ulogu Melanije dobila je slučajno, jer je na kasting došla zbog sasvim druge uloge. 

- Scenama želimo pokazati publici kakve ludosti bi se desile ako Donald Tramp pobijedi na izborima. Melanija je žena koja stvarno ne razumije Američku politiku, ali zato su odličan par jer i sam Donald ne zna šta radi. Riječ je o parodiji, a publika se odlično zabavlja jer je svjesna da bi neke od tih stvari on stvarno i napravio - kazala je Begović.

Priznaje da uživa u snimanju provokativnih scena ove hit serije i u ovoj posebnoj zanimljivoj ulozi, jer joj, kako kad, u posljednje vrijeme komedije sve više odgovaraju. 

- Cilj za Melaniju je bio da pokašamo publici da je ona stvarno izgubljena u Donaldovoj ludoj realnost - kaže Begović.

Velika inspiracija

Ističe da prati bh. filmsku scenu kao i to da bi voljela zaigrati u nekom domaćem ostvarenju.

- Nadam se da ću jednog dana imati priliku da snimim film u Sarajevu, jer tu uvijek nađem najveću inspiraciju - govori Begović, dodajući da je Kanađanima posebno interesantno kada čuju odakle dolazi.

Priznaje da je jako vezana za našu zemlju.

- Ljudima je uvijek interesanto kada saznaju da sam iz BiH, jer mnogo ljudi još misli da je situacija u našoj zemlji strašna. Na kastinzima me često pitaju kako da izgovore moje prezime - navodi Begović.

Volim da imitiram i posmatram ljude

Još u ranom djetinjstvu glumica se zabavljala imitirajući i izmišljajući moguće scene.

- Uvijek sam imala želju da pričam priče i glumim za publiku. Najdraža stvar mi je bila da posmatram ljude, da ih imitiram. Kada sam stigla u Kanadu, uzimala sam časove glume i glumila sam u teatru dok u Toronto nisam stigla i počela sa filmovima i serijama - kazala je Begović.