VIJESTI

Održana promocija Priručnika za identifikaciju vozila

U organizaciji Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH

Redakcija

27.10.2016

Priručnik za identifikaciju vozila, izrađen u saradnji Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, a finansiran od strane Projekta IPA 2013, predstavljen je danas.

Izrada Priručnika za identifikaciju vozila predstavlja rezultat poduzetih aktivnosti u okviru projekta Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH pod nazivom "Razvijanje saradnje i jačanje prevencije u borbi protiv krijumčarenja i trgovine ukradenim vozilima 2015 - 2016. godina".

Tokom promocije direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić ukazao je na značaj zajedničkog rada na izradi Priručnika na regionalnom nivou, što predstavlja istinski doprinos unapređenju regionalne saradnje i stvaranju boljih uslova za borbu protiv auto-kriminala. Istakao je vrijednost i korisnost Priručnika u praktičnom radu svih policijskih službenika, tužilaca, sudija i drugih službenika koji neposredno učestvuju u borbi protiv auto-kriminala, kao i polaznicima policijskih akademija kao stručna literatura za njihovo bolje osposobljavanje u budućem poslu.

Prisutnima su se obratili i Enzo Bartolo, rezidentni savjetnik Projekta IPA 2013 i šef koordinacione jedinice Projekta IPA 2013 za zapadni Balkan, potpukovnik Gianluigi Guarino, te su prenijeli pozdrave voditeljice projekta Annapaole Porzio, koja nije mogla prisustvovati promociji.

Također su uputili pohvale Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH za inicijativu, kao i policijama Srbije i Crne Gore za napor koji su uložili u realizaciju ovog vrijednog Priručnika.

- Izrada priručnika je bio dug put koji je konačno dostiže svoj cilj, i to uskoro kada se Priručnik bude podijelio i koristio - rekao je Bartolo.

Promociji Priručnika prisustvovali su predstavnici agencija za provođenje zakona iz BiH, Srbije i Crne Gore, koji su imali priliku da se, kroz kratku prezentaciju, upoznaju sa njegovim sadržajem i koristima koje će imati u budućem radu pri identifikaciji vozila.