REGION

Dijete monstrum: Ako mi ne daš hiljadu maraka prebiću baku!

Slučaj koji je šokirao Hrvatsku

Redakcija

27.10.2016

Daj mi hiljadu KM. Daj mi pet hiljada KM. Ako ne doneseš novce, tući ću baku, prijetio je majci 16-godišnjak koji bi potom šakama nasrnuo na stariju ženu udarajući je po glavi. 

Kako se takvo divljačko ponašanje dječaka ponavljalo od februara ove godine, a već je bio i prijavljen te kažnjen za istu stvar, majka je ne videći drugog izlaza iz tog pakla obavijestila policiju. 

Nakon istraživanja, nasilnog dječaka policija je uz kaznenu prijavu za iznudu prijavila nadležnom državnom tužilaštvu, a mladić je, nakon ispitivanja, završio na mjesec dana u istražnom zatvoru Remetinec kako ne bi mogao ponovno nasrnuti na baku i majku te utjecati na svjedoke.

Kako neslužbeno saznaje 24sata.hr, dječak, koji je usvojen s pet godina, ne sjeća se svojih bioloških roditelja. Živi u kući s bakom i pomajkom. U februaru ih je počeo iznuđivati. 

Prijetio je da će ako ne dobije određeni iznos pretući baku. Ženama se život pretvorio u pakao. Nije im dao spavati, postrojavao ih je...

Kako je bio i psihički nestabilan, mjesecima su živjele u strahu.

Zbog toga jer je pretukao baku u junu je, kad je još imao 15 godina, protiv njega pokrenut prekršajni postupak. Tada se na sudu našao zato što je šakom udario baku u glavu, a kad se prestrašena žena od udaraca pokušala zaštititi rukama, izudarao ju je šakama i po nadlakticama.