VIJESTI

Aleksandru Majkiću koji je zadavio suprugu pred petogodišnjim sinom 30 godina zatvora

Osuđen u Okružnom sudu u Banjoj Luci

O. MATAVULJ

27.10.2016

Aleksandar Majkić (39) iz Gradiške osuđen je u Okružnom sudu u Banjoj Luci na 30 godina zatvora zbog teškog ubistva supruge Mirjane Majkić (39), koju je zadavio pred njihovim petogodišnjim sinom 29. marta ove godine u njihovom stanu u Gradišci.

Presudu je izreklo sudsko vijeće kojim je predsjedavala sudija Olga Pantić koja je navela da je iz dokaza, ali i priznanja optuženog vidljivo da je zločin počinjen na krajnje podmukao način, jer je Majkić suprugu zadavio na spavanju.

- Dok je Mirjana bezbrižno spavala u zagrljaju svog sina Đ. M. u dnevnom boravku, Aleksandar joj je prišao, zakoračio preko nje, a onda joj sjeo na stomak i šakama joj stegao vrat dok je nije ugušio. To je učinio u prisustvu njihovog 5-godišnjeg sina koji mu je vikao: "Tata nemoj!" - rekla je Pantićeva.

U presudi se navodi da Mirjana nije očekivala napad, a da je optuženi u izvršenju krivičnog djela iskazao nevjerovatnu bezosjećajnost, bezobzirnost i upornost, kao i da je postupao sa direktnim umišljajem.

Nakon zločina Majkić je otišao u kuhinju i pio rakiju, da bi sat i po vremena kasnije sina odveo sprat niže u stan Mirjaninih roditelja. Kada su mu otvorili vrata predao im je dječaka uz riječi: "Evo, što ste tražili to ste i dobili". Šokiranim ljudima je saopštio da je ubio Mirjanu i oni su u nevjerici otrčali do njenog stana, gdje su je zatekli mrtvu.

Nakon što je sina predao baki i djedu Majkić je otišao u Policijsku stanicu u Gradišci i dežurnim policajcima je rekao da je "zadavio ženu". Potom je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.