VIJESTI

Konaković: Nema govora o tome da bih napustio dužnost premijera KS!

Nakon špekulacija o smjeni rukovodstva Vlade FBiH

F. V.

27.10.2016

Nakon što su pojedini mediji objavili informaciju da se priprema smjena federalnog premijera Fadila Novalića, a da su najozbiljniji mogući nasljednici aktuelni premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i bivši premijer Zeničko-dobojskog kantona Nedžad Polić, njih dvojica odbacila su takvu mogućnost.

Konaković je za "Avaz" kazao da često u medijima o sebi čita ono što ne stoji te da je ovo jedan od takvih primjera. Pojašnjava da nije imao ozbiljnih razgovora o toj temi. Nadalje, ističe da njegova vlada djeluje već 18 mjeseci i da je u tom periodu uspjela stabilizirati KS, u kojem su zatekli dubiozu od 120 miliona KM. 

- To je bila prva faza našeg djelovanja, a sada prelazimo u drugu, razvojnu fazi. Imamo puno projekata i odlične odnose u Vladi, ali i odličnu Skupštinu, koja je, prema mom mišljenju, trenutno najbolji parlament u državi. Imamo mnogo započetih aktivnosti i bilo bi neozbiljno sada sve to napustiti. Nema govora da bih ja u ovom trenutku napustio poziciju premijera KS - kazao je Konaković.

Nedžad Polić također je za naš list izjavio kako su informacije da je u opciji za federalnog premijera obične špekulacije, dodavši da takvo nešto ne želi komentirati.