GLOBUS

Izbjeglica iz BiH poručuje: Islamisti osvajaju Švedsku, ovdje se više ne može živjeti

Teorija zavjere ili nešto drugo

M. D.

27.10.2016

Glavni i odgovorni urednik Infowarsa Paul Joseph Watson, inače jedan od najpopularnijih YouTubera na svijetu, objavio je zanimljiv video prilog u kojem njegov sagovornik, izbjeglica iz Bosne i Hercegovine, iznosi zabrinjavajuće podatke.

Naime, Watson je u svom video prilogu, koji je za dva dana pregledan više od 200.000 puta, razgovara sa "Ljutim strancem", kako na YouTubeu glasi nadimak izbjeglice iz Bosne i Hercegovine, koji godinama živi u Švedskoj.

Pojedini švedski mediji prenijeli su izjave migranata iz Somalije, koji se žele vratiti natrag u Afriku, jer se tamo osjećaju sigurnije nego u Švedskoj.

Također, Watson navodi kako se na protestima širom Švedske pale automobili, a nerijetko se ističu i zastave Islamske države. Osim toga, kako navodi ovaj novinar, migranti svakodnevno napadaju žene i mijenjaju lice Švedske.

"Ljuti stranac", čije ime nije navedeno, već se samo spominje kao "izbjeglica iz BiH", potvrdio je navode Watsona, te iznio niz zastrašujućih informacija, koje, barem ne u ovom trenutku, niko ne može potvrditi.

"Ljuti stranac" ima i svoj blog, na linku acidmuncher.wordpress.com, gdje redovno obavljuje informacije o tome kako su "migranti silovali ženu u kolicima", ili o navodnim "masovnim silovanjima" u Švedskoj.

Ovaj teoretičar zavjere, porijeklom iz BiH, ide u svojim vizijama do te mjere da tvrdi da će Švedska "uskoro postati prva evropska država koja će proglasiti islamski kalifat".

On također tvrdi da švedski mediji svakog ko se usprotivi migrantima nazivaju nacistom, što je, po njemu, nedopustivo, jer "nismo svi nacisti".

Osim toga, ovaj Bosanac tvrdi kako se Švedska kao država mijenja, te da je glavni razlog za to veliki broj migranata iz islamskih zemalja.

Pogledajte u video prilogu ovaj sporni intervju.