KOŠARKA

WABA: Play Off večeras dočekuje Beroe

Težak ispit

Fena

27.10.2016

Košarkašice sarajevskog Play Offa danas će odmjeriti snage s bugarskom ekipom Beroe iz Stare Zagore, u okviru regionalne WABA lige.

Beroe je trenutno prvoplasirana ekipa grupe A s dvije pobjede, dok je Play Off na trećem mjestu s jednom pobjedom iz jedne utakmice.

Trener Play Offa Goran Lojo ističe da je njegova ekipa pobjedom protiv Partizana u prvom meču u sezoni pokazala da je sazrela i da može igrati na visokom nivou.

- Imamo mladu ekipu koja može igrati na visokom nivou, a to smo pokazali protiv mnogo iskusnije ekipe Partizana koju smo nadigrali i dobili s 19 poena razlike. Protiv Beroa ćemo dati sve od sebe da pobijedimo i upišemo drugu pobjedu u takmičenju, ali neće biti lako jer to je dobar tim koji u svom sastavi ima tri Amerikanke. Nećemo mijenjati zbog toga sistem igre, dat ćemo sve od sebe na terenu da ostvarimo dobar rezultat - kazao je Lojo za Fenu. 

Play Off očekuje i borba za odbranu titule u domaćem prvenstvu koje počinje ovog vikenda, a Sarajke u prvom kolu gostuju ekipi Slobode u Bosanskom Novom. Lojo ističe da se ekipa dobro pripremila za nastupe na ''dva fronta''.

- Imali smo dobre pripreme za nastupe u domaćem prvenstvu i WABA ligi. Odigrali smo sedam prijateljskih susreta i nastupili na jakom međunarodnom turniru u Mađarskoj. U tim utakmicama smo pokazali da možemo parirati svim protivnicima. Mislim da imamo najbolju ekipi u BiH, cilj nam je odbrana titule - ističe trener Play Offa. 

Njegova ekipa u petak igra susret prvog kola protiv Slobode, a Lojo očekuje da će već nakon prvog kola biti jasno koje ekipe će konkurirati za titulu u novoj sezoni. 

- Mislim da će već nakon prvog kola biti dosta toga jasno. Očekujem da će pored nas Banovići ponovo biti jedan od glavnih konkurenata za titulu, Čelik je mlada ekipa koja će sigurno pokazati dobre partije. Tu bih dodao i Orlove koji su se dobro pripremili za novu sezonu. U svakom slučaju mislim da će liga biti dosta zanimljivija u odnosu na prošlu sezonu - zaključio je Lojo. 

Play Off i Beroe će odmjeriti snage večeras u Sarajevu u KSC Skenderija. Meč počinje u 18.30 sati, a ulaz je slobodan.