NOGOMET

Noć Zmajeva: Pjanić strijelac i asistent, Lulić briljirao u pobjedi Lazija (VIDEO)

Deseto kolo italijanskog prvenstva

D. K.

26.10.2016

Nogometni reprezentativci BiH večeras zaista briljiraju. U okviru desetog kola italijanske Serie A naši Zmajevi Edin Džeko (Roma), Miralem Pjanić (Juventus) i Senad Lulić (Lazio) večeras su u startnih 11.

Juventus na svom terenu dočekuje Sampdoriju, a torinska "Stara dama" već u 10. minuti ima prednost 2-0. Strijelac prvog gola bio je Mario Mandžukić, dok je autor drugog bio Giorgio Chiellini, na fantastičnu asistenciju Miralema Pjanića nakon kornera.

U drugom poluvremenu Sampdoria je smanjila na 2-1 preko Patricka Schicka, no da se navijači "Stare dame" ne plaše za konačan ishod susreta pobrinuo se večeras zaista sjajni Pjanić. Igrala se 65. minuta kada se Mali princ najbolje snašao u gužvi koja se stvorila u petercu gostiju i pospremio loptu u mrežu nemoćnog golmana Puggionija.

Osim Pjanića, večeras je fascinantnu partiju pružio i Senad Lulić, koji je ubilježio dvije asistencije. Njegov ubačaj lijevom nogom u kazneni prostor u 6. minuti susreta ispratio je Balde Keita i doveo Lazio u vodstvo protiv Cagliarija rezultatom 1-0. Lulić je drugu asistenciju upisao u 79. minuti, kada se u strijelce upisao Felipe Anderson.