VIJESTI

Narodni demokratski pokret Trebinje zvanično prestao sa radom

Kolektivnu ostavku podnijela 32 člana stranke

P. M.

26.10.2016

Narodni demokratski pokret (NDP) Trebinje od danas je zvanično prestao sa radom, nakon što su 32 člana ove stranke podnijeli kolektivnu ostavku na članstvo, rekao je Slobodan Šaraba press konferenciji za novinare.

Šaraba je rekao da očekuje da će Čavić formirati novi odbor NDP-a u Trebinju, ali s nekim drugim ljudima i na drugom mjestu, jer je istekao i ugovor o zakupu prostora u kome su se do sada nalazile kancelarije stranke.

Prema njegovim riječima ostanak NDP-a ispod izbornog cenzusa na proteklim lokalnim izborima direktna je posljedica Čavićevog raspuštanja trebinjskog gradskog odbora nekoliko dana prije održavanja lokalnih izbora, a zbog nepodržavanja kandidata Saveza za promjene za gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića.

- Smatram da nepodržavanje kandidature Vučurevića nije bio dovoljno valjan razlog da se raspusti trebinjski odbor, jer ni Bosić nije raspustio odbor u Foči pošto nisu podržavali kandidata SzP-a, kao ni Borenović u Prnjavoru. Samo je Čavić to uradio - istakao je Šaraba.

potpisi

On je istakao da će se članovi stranke NDP držati zajedno i za sada neće pristupiti ni jednoj političkoj partiji, a šta će biti u budućnosti je neizvjesno.

- Nemamo rezervnu varijantu, na političkoj sceni Trebinja sada nema partije koja razmišlja trebinjski, koja ima program za razvoj Trebinja i Hercegovine. U našem gradskom odboru zajedno smo nekih osam godina, ostali smo pri dogovoru da ćemo i ubuduće djelovati zajedno, vrijeme će pokazati da li ćemo opet politički djelovati i na koji način. Za sada nemamo nijedan konkretan politički projekat oko kojeg bi se okupili - zaključio je Šaraba

Podsjetimo Čavić je raspustio Gradski odbor NDP-a u Trebinju 29. septembra, jer su,  pružali otvorenu podršku kandidatu SNSD-a za gradonačelnika Luki Petroviću.