VIJESTI

Pozadina incidenta na Koševu: "Manijaci" htjeli da biju "Horde zla"

Saopćenje MUP-a KS

Redakcija

26.10.2016

Operativni centar MUP-a KS izdao je saopćenje povodom jutrošnjeg incidenta u blizini stadiona Koševo nakon kojeg su privedene četiri osobe.

- Dana 26.10.2016.godine u 08,50 sati, obaviještena je I PU da se na južnoj strani stadiona "Asim Ferhatović Hase", ulica Patriotske lige, općina Centar Sarajevo, nalaze NN lica koja narušavaju javni red i mir.  Na lice mjesta upućeno je više patrola i na makadamskom parkingu koji se nalazi na lokalitetu Betanije, policijski službenici su zatekli sljedeća lica: Š.K., rođen 1995.godine u Sarajevu, F.S., rođen 1993.godine u Sarajevu, H.S., rođen 1996.godine u Sarajevu i Z.E., rođen 1996.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni.

U obavljenom razgovoru isti su izjavili da pripadaju navijačkoj skupini FK "Željezničar", te su sa grupom navijača došli na navedeni stadion kako bi se fizički obračunali sa pripadnicima navijačke skupine FK "Sarajevo". Izvršenim obilaskom užeg i šireg lokaliteta oko stadiona "Asim Ferhatović Hase", pronađeno je više drvenih palica i improvizovanih metalnih palica.

Navedena lica su privedena u službene prostorije I PU i protiv istih će biti preduzete zakonom predviđene mjere. Policijski službenici nastavljaju rad na potpunom rasvjetljavnju  i dokumentovanju navedenog događaja - stoji u saopćenju.