KULTURA

Predstava "Indigo“ u Mostaru

Komedija o ženama u savremenom svijetu

(A.Č.)

26.10.2016

U velikoj dvorani Hrvatskoga doma Hercega Stjepana Kosače u Mostaru, u petak 28.10.2016. godine bit će odigrana hit komedija "Indigo", a mostarska publika će imati priliku da na daskama ovog doma vidi poznate beogradske glumce Danicu Maksimović, Mariju Vicković i Branislava Lečića.

Ova komedija u režiji Branislava Lečića, koji se u predstavi pojavljuje i kao glumac, govori o ženama u savremenom svijetu, njihovim svakodnevnim problemima u trci s godinama, ljubavlju i uspjehom, prikazano kroz odnos dviju koleginica, dominantnih žena koje godinama dijele radni prostor. Dijeleći radno mjesto, naizgled dijele i sudbinu. Poslove obavljaju revnosno i profesionalno, dok su im privatni životi u rasulu. Muškarac koji se pojavljuje u njihovim životima, izvući će jednu od njih iz začaranog kruga svakodnevice.

Tekst za ovu komediju potpisuje Duško Premović, koji na specifičan i duhovit način govori o sukobu generacija i njihovim različitim životnim shvatanjima, a preveden je i na engleski jezik. Ideja teksta, pored  problema savremenog sistema, jeste da zapravo pokrene misaone procese i prodrma balkanski ‘kavez’.

Predstava „Indigo“ je našla svoj put i do Mostara, zahvaljujući, između ostalog, i sponzorima koji su to omogućili. Generalni sponzor izvođenja ove predstave u Mostaru je kompanija m:tel, koja je još jednom dokazala svoju odgovornost prema društvu i zajednici u kojoj posluje.