VIJESTI

Certifikati prvim polaznicima Škole planinarstva i ekologije "Dragi Novaković"

Aarhus centar Sarajevo

Fena

25.10.2016

Prvim polaznicima Škole planinarstva i ekologije ''Dragi Novaković'' danas su u Sarajevu dodijeljene nagrade i certifikati.

Školu je pohađalo 17 učenika iz Treće gimnazije i Srednje škole za okoliš i drvni dizajn iz Sarajeva. Svi polaznici su dobili certifikate o pohađanju škole s obavezom da stečena iskustva i znanja prenesu na svoje okruženje.

Projekt ''Škola planinarstva i ekologije - Dragi Novaković", kojeg je finansijski podržala Misija OSCE-a u BiH, zajednički su implementirali Aarhus centar Sarajevo, HPD "Bjelašnica 1923" Sarajevo i PAK "Summit" Banja Luka, u sjećanje na planinara i prijatelja Dragog Novakovića koji je tragično nastradao početkom godine, a koji je učestvovao u izvornoj pripremi ovog projekta.

Cilj projekta je da se kroz učenje o planinama u BiH i planinaskim ekosistema, te boravkom u prirodi, učenici upoznaju s jedinstvenim prirodnim bogatstvima kojima BiH obiluje te razviju svijest o neophodnosti očuvanja prirode radi čistije i zdravije budućnosti, saopćeno je iz Aarhus centra Sarajevo.