Pravo prijave s projektima imale škole koje su u državnom vlasništvu

Ministarstvo pravde BiH doniralo računalnu opremu školama u BiH

Objavljeno: 25. 10. 2016 - 17:16 Novosti A A A Times Arial
Ministarstvo pravde BiH doniralo računalnu opremu školama u BiH

Ministar pravde Bosne i Hercegovine Josip Grubeša, uručio je računalnu opremu za tri osnovne škole u BiH i to “Ivan Mažuranić” u Gračacu i područnoj školi u Ustirami,
"Petar Petrović Njegoš" u Istočnom Sarajevu i "Ćamil Sijarić" u Nemili.

Ministarstvo pravde BiH objavilo je 29.septembra natječaj za dodjelu računalne opreme na koji su pravo prijave s projektima imale osnovne škole u BiH koje su u državnom vlasništvu, a koje pohađaju djeca iz Bosne i Hercegovine. Jedini uvjet je bio da je projekt sačinjen na način da se s računalnom opremom unapređuje obrazovanje naše djece i time njihova spremnost da odgovore sve većim zahtjevima tehnološkog doba.

- Moramo našu djecu učiniti konkurentom na svjetskom tržištu rada, a najbolji način za to je da ih osposobimo temeljnim pretpostavkama kako bi iskoristili svoj puni potencijal - izjavio je ministar pravde Josip Grubeša prigodom uručenja računalne opreme.

Kolektivi škola zahvalili su se ministru Grubeši na donaciji kazavši kako će ona sigurno utjecati na poboljšanje kvalitete nastave i informatičko opismenjavanje učenika.

Ministar je iskazao žaljenje što se više škola nije prijavilo na raspisani natječaj, ali je isto tako podvukao da će sva oprema Ministarstva pravde BiH, koja se mora mijenjati prema rokovima koji vrijede za takvu opremu, i ubuduće biti donirana, tako da se iskoristi na najbolji mogući način.

Preporučujemo vam